iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Пернишко четири пътни участъка очакват финансиране

В Пернишко четири пътни участъка очакват финансиране 07_1404885397

В Пернишко четири пътни участъка очакват финансиране.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева и председателя на УС на Агенция “Пътна инфраструктура” инж. Стефан Чайков са получили писма от областният управител на Перник арх. Михаил Михайлов. Той обяснява необходимостта от осигуряването на средства за ремонт и рехабилитация на важни отсечки.

Вече е проведен търг и е избран изпълнител, който да изготви проект за пълна рехабилитация на пътя София – Гюешево. Ако бъде извършена реконструкцията на целия път, ще се реши и проблемът на натоварения транспортен възел край с. Драгичево в рамките на този проект.

Очаква се финансиране за изграждането на детелината при индустриалната зона в Перник, която ще бъде дублиращ маршрут на автомагистрала “Люлин”. По програмата “Региони в растеж” предстои да се реализира проектът за ремонт на пътя Извор – Лобош – Земен през периода 2014 – 2015 г.

Със съдействието на народните представители от областта вече е подготвена процедурата за обществена поръчка за изграждането на пътя Драгичево – Рударци – Кладница – натоварен пътен участък, който поема голям трафик.

Продължава и ремонтът на пътя Батановци – Пали лула – Гигинци. За ремонта на участъка с дължина 12 100 км. бяха отпуснати 3 млн. лв. от държавния бюджет по програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Проектът бе внесен от Областна администрация – Перник.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.