iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Перник въздухът отново е мръсен

В Перник въздухът отново е мръсен 01_1454229554

Азотен диоксид над нормата е измерен във въздуха на София и в Пловдив, като това сочат данните от бюлетина за качество на атмосферния въздух, публикуван в интернет-страницата на Изпълнителната агенция по околна среда.

В столичния квартал "Павлово" стойностите са 1,24 пъти над средночасовата норма, а стойностите на фини прахови частици - 2,2 пъти над средноденонощната норма. Според експертите от Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в София в измервателния пункт в "Павлово" са регистрирани три превишения на нормата за азотен диоксид, а причина са интензивния автомобилен транспорт, ниските температури, ниското атмосферно налягане и безветрието, които допринасят за трудното разсейване на замърсителите.

В пловдивския ж.к. "Тракия" измерените стойности на азотен диоксид са 1,2 пъти над средночасовата норма, а на фини прахови частици - три пъти над средноденонощната норма.

Наднормено запрашаване на въздуха вчера е измерено в Бургас, Девня, Варна, Горна Оряховица, Видин, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, София, Стара Загора, Кърджали и в станцията "Ръжена". Стойностите са между 1,07 и 4,29 пъти над средноденонощната норма за фини прахови частици, като най-високи са във Видин.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.