iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Перник стартира проект ново работно място в Блу пойнт ЕАД

В Перник стартира проект ново работно място в Блу пойнт ЕАД 11_1478955766

Работим заедно с компаниите за активна социална отговорност и изграждаме професионален капацитет на безработни и хора с увреждания, каза народният представител и зам.-председател на парламентарната комисия по култура и медии Ирена Соколова по време на пресконференция във връзка със стартиране на проект „Ново работно място в Блу пойнт ЕАД“.

Участие във форума взеха още кметът на кметство „Изток“ Емил Костадинов и представителите на ПП ГЕРБ Общински съвет-Перник Цветана Пиралкова и Атанас Захариев. Проектът, на стойност 331 хиляди лева, се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и цели да осигури достъп до заетост на безработни или неактивни лица чрез създаване на 32 устойчиви нови работни места.

„Искам да изразя задоволството си от факта, че тази дълго подготвяна инициатива на фирма „Блу пойнт“, с която работим заедно, вече е факт. Ресурсите, които се влагат в стартирането на идеята и изработването на проекта, така че да достигне до своята реализация са големи. Най-ценното от това, което се споделя като опит с останалите фирми и партньорски организации, е компаниите да изведат на преден план нуждата от активна социална отговорност, така че да дадат шанс, не просто на безработните лица, но да дадат шанс на инициативността“, каза още Соколова. Тя поздрави компанията за надеждата, която дава на хората в неравностойно положение, излезли от пазара на труда.

„Преди постъпването си на работа, разбира се, трябва да бъдат усвоени умения и знания, да бъдат покрити професионални стандарти, а точно това ги прави активна част от населението на нашия град.“, каза още народният представител. Тя изтъкна факта, че фирмата работи активно с Професионална гимназия по облекло и туризъм „Св. Иван Рилски”, създадена е дуална паралелка по специалност „шивач“ и предстои откриването на втора „моделиер“ и това сътрудничество е пример за истинско професионално/дуално образование, насочено към нуждите на средата.

„Тридесет и две на брой са наетите лица по проекта, което означава, че в тридесет и две семейства ние внасяме надежда, като им даваме шанс за по-добър живот“, каза още народният представител.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.