iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Перник се проведе трудова борса

В Перник се проведе трудова борса 04_1461397127

124 търсещи работа лица, от които 92 младежи до 29 г. и 17 работодатели от браншовете производство на електрически съоръжения, шивашка промишленост, преработваща промишленост, търговия, ресторантьорство, строителство, услуги, както и Военно Окръжие–гр. Перник се явиха на проведена трудова борса в Перник.

Тя се проведе в Младежкия дом и беше открита от директора на бюрото по труда в града Росен Симеонов. На борсата присъства и представител на фирма Менпауър България ООД /предприятие, осигуряващо временна заетост/, с която ДБТ-Перник има сключено споразумение за съвместна дейност. ДБТ-Перник осигури и специален щанд за запознаване на младежите с възможностите за работа в чужбина и работните места, заявени в сайта за работа в Европа EURES.

Част от присъстващите работодатели попълниха заявки за 106СРМ на първичен пазар на труда, а двама работодателище подадат заявки по схема Младежка заетост на ОПРЧР. Най-много места бяха заявени в областта на шивашката промишленост, услугите, търговията и ресторантьорството.Интерес към работа в чужбина проявиха 12търсещи работа лица.

Борсата премина при добра организация и голям интерес от тъсещите работа лица и медиите.

На трудовата борса бе осъществен директен контакт на младежите с работодатели от различни браншове и предоставена възможност за договаряне сключването на трудови договори. 21 от търсещите работа лица бяха поканени в съответните фирми да депозират допълнително документи с цел постъпване на работа.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.