iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Перник няма денонощна аптека

В Перник няма денонощна аптека 02_1423643689

Само 304 от 3 800 аптеки в страната могат приготвят лекарства, каза в Бургас заместник-председателят на Българския фармацевтичен съюз Димитрия Стайкова.

Тя уточни, че съсловната организация ще работи ускорено по довършването на аптечната карта на страната.

Чрез аптечна карта и нормативни промени ще се извърши регулация при откриването на аптеки в страната. Сега се наблюдава струпване на аптеки в атрактивни региони, и липса там, където няма икономически интерес. По тази причина в курортния комплекс "Слънчев бряг" през сезона работят 80 аптеки, а в 5 от големите градове в страната - Перник, Ловеч, Търговище, Разград и Карлово, няма денонощен обект за продажба на лекарства, каза Димитрия Стайкова:

Част от идеята, която би могла да бъде използвана, е всяка фирма в момента да има право да открие до 4 аптеки на територията на България, то една от тези аптеки да бъде в малко населено място, друга да бъде денонощна или изисквания, които законодателят реши да впише.

В България вече е изготвен електронен регистър на магистър-фармацевтите, а 70 на 100 от тях притежават и европейска професионална карта, с която да се легитимират.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.