iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Перник информират обществото за проблема ХИВ

В Перник информират обществото за проблема ХИВ 11_1448371042

За поредна година младежките организации в град Перник се обединяват в идеята да информират обществото за проблема ХИВ, като чрез кампания продължаваща повече от седмица, членовете на Консултативният съвет за младежка политика към Кмета на Община Перник планират множество инициативи с които да достигнат до по-голям брой млади хора на територията на град Перник.

Кампанията ще се проведе в периода 23.11.2015г. – 01.12.2015 г.

На 23.11.2015 г. ше бъде позициониран информационен плакат.

В периода до 27.11 БМЧК ще проведат дискусии ученицитена ПМГ, СОУ "Д-р Петър Берон", ПГОТ „Иван Рилски“.

На 25.11.2015 г. доброволци на клуб ПУМАС към Фондация „П.У.Л.С.” ще посетят Професионална гимназия по икономика и Професионална гимназия по облекло и туризъм, за да информират учениците за предстоящите изследвания за ХИВ/СПИН, които ще бъдат проведени на територията на техните училища.

На 26.11.2015 г. в периода 13:00 – 16:00 ч. до Централната поща, на площад Крака ще бъде позициониран мобилен кабинет за анонимно, безплатно и бързо изследване за ХИВ/СПИН, а екип състоящ се от представители на РЗИ и клуб „П.У.М.А.С.” към Фондация „П.У.Л.С.” ще консултират, мотивират и насочват желаещи да изследват своя ХИВ статус.

На 27.11.2015 г. екип на РЗИ ще изследва за ХИВ/СПИН желаещите в Професионална гимназия по облекло и туризъм и Професионална гимназия по икономика, а доброволци на Фондация „П.У.Л.С.” отново ще имат за задача да консултират, мотивират и насочват желаещи.

На 28.11.2015 г. екип от обучени на национално ниво доброволци, от клуб ПУМАС към Фондация „П.У.Л.С.” ще проведат четири часов обучителен семинар по темите ХИВ/СПИН, СПИ и контрацепция с представители на няколко училища, от гр. Перник

На 30.11.2015 г. екип на РЗИ ще изследва за ХИВ/СПИН желаещите в Професионална гимназия техника и строителство „Арх. Йордан Миланов”, а доброволци на Фондация „П.У.Л.С.” отново ще имат за задача да консултират, мотивират и насочват желаещи.

На 01.12.2015 г. от 10:00 до 11:00 ч. Екипи от доброволци на Фондация „П.У.Л.С.” ще реализират работа на терен в кв. Изток и централната градска част като ще раздават здравно образователни материали, презервативи, както и ще предоставят консултации в областта на ХИВ/СПИН, СПИ и контрацепцията.

От 10:00 до 12:00 ч, екип работещ в областта на превенцията на ХИВ/СПИН ще организира кръгла маса с представители на редица партниращи институции от града и областта, като ще бъдат представени годишни резултати от работата на специалистите в работата със зависими и млади хора.

От 12:30 ч. До 14:30 ч. на площада в гр. Перник Доброволци на Фондация „П.У.Л.С.” ще провеждат информационни игри с желаещи. Доброволците на БМЧК ще разпространяват информационни материали, които ще бъдат раздавани от специални талисмани. Планира се и реализирането на викторина.

Целта на планираните дейности е информиране относно проблема ХИВ, начини за предпазване и диагностика, предоставяне на възможност за бързи, безплатни и анонимни изследвания за ХИВ/СПИН на територията на град Перник, промяна в мисленето и поведението на младите хора за това, че „на мен това не може да ми се случи“. Организаторите поставят фокуса на това, че никой не е застрахован, ако сам не се погрижи за своето здраве и не носи лична отговорност.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.