iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Перник дойдоха на гости българи от Волжка България

В Перник дойдоха на гости българи от Волжка България 05_1399877342

На българите извън нашата страна бяха връчени грамоти в чест на почит и уважение и като заявка за бъдещо ползотворно сътрудничество. Грамотите са връчени на акад. Николай Кондрашкин - представител на историко-културен фонд "Волжка България", Анатолий Аринин - представител на културния център "Българско възраждане" и "Българска културна автономия" в гр. Уляновск и Лидия Мавлютова от Чувашката културна автономия.

Акад. Йордан Стоилов Иванов член на Управителните съвети на ООБ, МАБИК и Общобългарския парламент също получи почетният знак на областния управител и грамота. Областният управител на Перник изпрати поздравителен адрес и почетен знак и на губернатора на област Уляновск Сергей Морозов.

В срещата взеха участие акад. Сергей Иванов - председател на Организацията на обединените българи /ООБ/ и акад. Владимир Цонев, Борис Николов - председател на Съюза на военноинвалидните кооперации в България, Димитър Дойчинов – Председател на изпълнителния съвет на ООБ в гр. София и почетен председател на Организацията на обединените българи в гр. Перник, акад. Йордан Стоилов Иванов член на Управителните съвети на на Международна академия по българознание, иновации и култура /МАБИК/, ООБ и Общобългарския парламент, поетесата и актриса Тоня Борисова, музикантът Иван Любомиров и др.

Гостите от Русия посетиха още РИМ - Перник и крепостта Кракра.

"Много сме удовлетворени от срещата и от отношението, което областният управител на Перник Михаил Михайлов проявява към съдбата на българите, живеещи зад граница.", коментира почетният председател на Организацията на обединените българи Димитър Дойчинов. Това не е първата среща на Михайлов с българи, живеещи извън България. Той гостува и в сръбския град Димитровград, където бе открит паметник на Васил Левски. Според Дойчинов подобно отношение и съпричастност трябва да се превърне в цялостна държавна политика.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.