iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В област Перник продължаващият снеговалеж и силният вятър създават проблеми на места

В област Перник продължаващият снеговалеж и силният вятър създават проблеми на места  03_1425890763

По получена информация от районните инспекции на МВР към 19 часа на територията на Област Перник зимната обстановка е относително спокойна.

"Продължаващият снеговалеж и силният вятър създават проблеми на места в Област Перник", сподели областният управител Ирена Соколова

В отделни населени места на територията на общините Трън и Земен вследствие на силния вятър има навявания по пътищата, които достигат до височина 70-80 см.

В село Шипковица община Трън пътят бе временно затрупан, което блокира движението на автомобили и хора. Сигнал за група от девет човека гостуващи в селото, които не могат да си тръгнат към София е подаден в МВР към 17.30 часа. Към 18 часа верижна машина осигури почистването на пътя и обезпечава и към момента спокоен трафик в двете посоки.

Участъци по пътния участък в село Горочевци, община Трън също са затрупани. Към момента екипи на общинските служби за сигурност ги разчистват, за да осигурят свързаност на жителите на селото с други населени места. Утре предстои транспортирането на жител от селото към центъра за хемодиализа.

Натрупани преспи и навявания затрудниха преминаването на екип на Центъра за спешна медицинска помощ в района на село Долна Врабча община Земен повикан за случай на 77 годишен сърдечно болен човек, живеещ в селото. Оказано е съдействие от екип на МВР и общинска тежка верижна техника, като към 18 часа е осигурен достъп на лекаря до болния. Той е прегледан и е осигурена поддържаща медицинска грижа. Все още продължава работата по почистването на пътния участък и освобождаването на линейката.

Движението е затруднено и по пътя в две от махалите на село Мурено община Земен. Районните инспектори, увериха, че разполагат с техника, която утре ще бъде мобилизирана и ще осигури движение по пътя.

По разпореждане на директора на Областна дирекция на МВР, началниците на райони и кметовете са ангажирани да мобилизират хора и високопроходима техника/трактори и военни камиони/ лична собственост на жителите с цел редовното почистване на пътните участъци и труднопроходимите терени с цел обезпечаване сигурността на хората.

По информация от дежурния от Областно пътно управление са изпратени две машини извършващи повторно почистване на републиканския път в участъка от разклона за с. Витановци до с. Мещица.

"Дежурните екипи оказват помощ на всички хора подали сигнал. Техниката, с която разполагат всички териториални структури е в изправност и пълна готовност. Издала съм заповед към директора на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"/ПБЗН/ Емил Марков да привлече необходимите сили и средства за оказване на помощ и извършване на спасителни действия на пострадало население от областта вследствие на продължаващия снеговалеж и силния вятър. Ще следим ситуацията динамично и при необходимост имаме готовност да мобилизираме допълнителни ресурси", каза Соколова.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.