iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В кв. Църква може да се получи второ Аспарухово

В кв. Църква може да се получи второ Аспарухово 10_1412923360

Кметът на пернишкия квартал Църква Румен Петров е притеснен, че второ Аспарухово заплашва квартала. Той допълни, че в частен имот, в близост до автомагистрала Струма са депонирани тонове земна маса.

Под магистралата в района минават два колектора, които събират дъждовната вода от аутобана и от планината. Стичащите се води минават и през частния имот, но там няма къде да се оттичат, обясни кметът. Собственик на терена е адвокат, който нямал разрешително за складиране на земната маса. Кметът е категоричен, че преди в имота да се изсипват тоновете земя, трябва да има проект за рекултивация, съгласуван с Общината, а под насипите трябва да се поставят два колектора, които да отвеждат някъде водите.

Живущите до имота се опасяват, че ако в имота се насъбере вода, цялата улица „Трайко Живков” ще бъде под езеро, земните маси няма да издържат и ще се свлекат. След сигнала на кмета и сигнали от хората, подадени в общината в Перник, насипването на земните маси е спряно от Общинския инспекторат. Предстои инженерният състав на Общината да вземе решение. При отказ на собственика да се съобрази с протеста, регламентираният от закона акт е 3 000 лева, уточниха от администрацията.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.