iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В „Изток“ проведеха работна среща за Деня на Земята

В „Изток“ проведеха работна среща за Деня на Земята 04_1460705735

Кметът на кметство „Изток“ Емил Костадинов проведе работна среща с представители на Районния Младежки Дом и на всички основни и средни училища на територията на кметството, като на срещата беше обсъдено в детайли участието на седемте училища в отбелязването на Деня на Земята, който е на 22 април.

Инициативата се провежда за пета поредна година и е под егидата на кмета на кметство „Изток“. Тази година празникът ще се проведе в парковото пространство пред кметство „Изток“ и спортната площадка в близост до него. В този ден младежите ще изразят своята съпричастност към най-голямото екологично движение за опазване на околната среда.

На 22 април от 10 ч. ще се проведе волейболен турнир, в който участие ще вземат представители на средните образователни училища. В детско автомобилно състезание ще участват децата от четирите детски градини в кметството. От 13 ч. ще бъде даден старт на лекоатлетическата щафета.

Програмата включва още конкурс за рисуване върху керамични яйца и направа на картини по древната техника ебру. Най-красивите яйца ще бъдат изложени на благотворителен базар, който ще се проведе на 27 април. Събраните средства ще бъдат предоставени за нуждите на децата и младежите от Центърa за настаняване от семеен тип в кв. „Изток“.

Екопатрули от всички училища в „Изток“ ще засадят много дръвчета, осигурени от РИОСВ-Перник, които са партньор в инициативата. Териториите, на които ще се садят дръвчетата ще бъдат определени от кмета Емил Костадинов.

Официалното откриване на празника е на 22 април в 13 ч. в парковото пространство пред кметство „Изток“.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.