iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В и К поменя водопровода между Детмаг и Минната дирекция

В и К поменя водопровода между Детмаг и Минната дирекция 07_1406712875

Подменят част от водопровода в центъра на Перник, съобщи ВиК.

Участъкът, който се ремонтира - от кръстовището между Детмаг и Минната дирекция покрай бившия ГУМ до сградата на ДСК, е с дължина 300 метра.

Старите тръби са етернитови и са полагани преди 30-тина години. Те са амортизирани и често аварират. На тяхно място ще бъде монтиран нов полиетиленов водопровод, ще бъдат подменени и отклоненията към него, обясни управителят на местната водоснабдителна фирма Камен Каменов.

Инвестицията ще излезе на дружеството около 50 000 лева. В момента в централната градска част на Перник тече ремонт. Реконструкцията предвижда обновяване и на площад Кракра. С това можем да помогнем в момента. ВиК не разполага със средства, за да подмени целия водопровод. За останалата част под площада, трябват поне още 300 -400 000 лева, с каквито ние не разполагаме. За него трябва да мисли общината, каза Каменов.

Още преди няколко месеца, той заяви, че ВиК ще може да се включи с техника и екип, но нямало как да сменим тръбите за своя сметка.. Ако трябва ние да плащаме, то за да избием парите ще трябва да вдигнем цената на водата с 9-10 стотинки за цялата област, заяви ВиК- шефът. За необходимостта от подмяна на водопровода под площада се заговори със старта на работата по обновяването на центъра. Според договора пет години след ремонта по площада не трябва да се кърти заради аварии.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.