iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

В Добрич събират стари книги

В Добрич събират стари книги 07_1468852499

В разгара на лятото и сезона на отпуските, Регионална библиотека „Дора Габе" в Добрич стартира инициатива под мотото „Остави своя стара книга тук". Това съобщиха от културния институт.

Във фоайето на библиотеката е поставена кутия за книги, в която гражданите целогодишно могат да оставят свои вече прочетени книги. Оставените книги ще попълват липсващи заглавия във фонда на най-голямото книгохранилище на област Добрич, а тези, които вече притежава библиотеката ще бъдат предложени за преразпределение на библиотеките в областта.

Всички книги, които не намерят „дом" ще бъдат предавани на вторични суровини, средствата от които ще се използват за закупуване на нова литература. Така всички граждани, които прочистват домовете и библиотеките си ще съдействат за обогатяване фондовете на своята библиотека, ще допринесат за стимулиране на четенето и ще създадат навици на децата си да бъдат активни граждани на града, в който живеем и искаме да бъде достойна част от голямото европейско семейство.

Идеята за инициативата е в резултат на многото желаещи граждани да оставят в библиотеката своя прочетена книга, за да бъдат полезни на обществото без формалности и губене на свободно време.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

18-Юли-2016

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.