iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Увеличили са се ражданията на близнаци

Увеличили са се ражданията на близнаци 02_1455092193

Ражданията на близнаци са се удвоили в богатите страни през последните 40 години. Това показва статистиката. Във Великобритания от 9,9 близнаци, родени на всеки 1000 раждания през 1975 г., през 2011 г. броят им е станал 16,1 близнаци.

Цифрите са сходни в САЩ – от 9,5 близнаци до 16,9, в Германия – 9,2 до 17,2, във Франция от 9,3 до 17,4 и в Дания от 9,6 до 21,2. В Южна Корея също има драстичен скок – от 5 на 14,6 родени близнаци. Изследователи си обясняват цифрите с рязкото увеличаване на използването на ин витро оплождане, а главната причина за това е, че жените все повече отлагат майчинството. Според специалистите това е важен проблем на общественото здравеопазване, предаде БГНЕС.

"Техниките за стимулиране на яйчниците и оплождане - ин витро са свързани с доста увеличен риск от многоплодна бременност," каза на изследователския екип от Франция. Според лекарите това носи със себе си редица други рискове за разлика от износването на един плод. Не на последно място специалистите изчислили, че съществува по-голяма вероятност от развод ори родителите на близнаци.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.