iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Украсиха кметството пред Изток с дръвче с великденски яйца

Украсиха кметството пред Изток с дръвче с великденски яйца 04_1428590445

Кметството в Изток е украсено с дръвче с великденски яйца. Те са разположени в пространството пред галерия “Марин Гогев” пред кметство Изток.

Както си му е редът, на Велики четвъртък сутринта служители от читалище “Съзнание 1922″ боядисаха яйца, като използваха различни техники. Те рисуваха с восък върху тях, правиха мраморни ефекти.

Истински заинтригувани от творчеството в боядисването и зографисването на яйцата бяха 9-годишният Рикардо, който всяка година по това време идва на гости на баба си от Белгия и второкласничката от ХІ ОУ “Елин Пелин” Александра. Децата пробваха да рисуват върху яйцата с восък и смесваха различни бои, за да получат впечатляващи ефекти.

Друга година от читалището украсявали с боядисаните яйца плодно дръвче, каквато е българската традиция. Те обаче изчезвали много бързо, тъй като минувачите си ги взимали и тутакси ги изяждали.

С великденските яйца ще бъдат почерпени художниците, които тази вечер се събират в галерия “Марин Гогев” на поредната тематична творческа вечер, наречена “Великден”.

От 17.30 ч. те ще сътворят творби посветени на големия християнски празник. Организаторите от читалището осигуряват фазер за картините, гипсови яйца и бои. Който иска да присъства и на място да се наслади на творческия процес, да види различни техники, използвани от художниците и накрая да се порадва на готовите произведения, е добре дошъл.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.