iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Удържат от заплатата на мъж, крал ток

Удържат от заплатата на мъж, крал ток 03_1458548355

Мъж от старата столица Велики Преслав, призна, че се топлил на аванта с ток в продължение на два месеца и беше наказан с удръжки от заплата - 10% в продължение на три месеца в полза на държавата, като това време няма да се зачита и за трудов стаж за 53-годишният К.Д.М. Районният съд в Преслав му налага и 6 месеца пробация, през които два пъти седмично ще се среща с пробационен служител.

Боляринът от ул."Хан Омуртаг" бил хванат в нарушение на 29 февруари т.г., когато при извършена проверка от служители на Енерго-Про станало ясно, че жилището е присъединено незаконно към въздушната електропреносна мрежа, чрез мост от 44-сантиметров проводник. Така били създедени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия в размер на над 3 326 Kw на стойност 736 лв., пише в съдебното определение. Не става ясно дали наказаният ги е платил, но трябва да внесе 154 лв. деловодни разноски.

Десетки бяха засечени да крадат ток тази зима в Шуменско и вече са наказани от съдилищата в региона. Преславянинът единствен ще търпи удръжки от заплатата, защото другите "техници", крали ток, масово са безработни и нямат официални доходи.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.