iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ученолюбиви дядовци и баби се изхитриха

Ученолюбиви дядовци и баби се изхитриха 12_1481262138

Ученолюбиви дядовци и баби обръщат оборотен хипермаркет в Перник на читалня, като в студените дни възрастни хора се застояват на местата с вестници и не мърдат докато не ги изчетат от кора до кора. Хем им е топло, хем уютно, хем народ да видят и той тях да погледа, хем безплатно да почетат, пък и да си напазаруват туй-онуй. Вярно е, че пенсионерите четат прави, заболи нос в новините, ама това да му е кусурът.

Така хората от третата възраст са му намерили колая безплатно да надзърнат какво става по света и у нас чрез страниците на пресата. И потвърждават максимата „Беден човек – жив дявол”. Измислили са му колая. Пък и не може човек да им се сърди. Цял живот са бъхтали, а днес не могат хляба и млякото да си купят, какво остава да заделят за вестници. Мнозина от тях едва оцеляват с мизерните си пенсии.

Пенсионерки пък ходят редовно в хипермаркета, за да си дочетат започнатата интересна книга. Разбира се, навалица на щанда с четивата няма, защото пък в противен случай много ще бие на очи ученолюбието на възрастните перничани.

Заедно с всичко това се забелязват хитряги, които си взимат сухи мезета в пликче на размерване, пъхат в ръката по някоя друга питка и и разхождайки се в хипермаркета, се наяждат като юнаци. Празните пликчетата от мезето след това скриват на някой щанд и ни лук яли, ни лук мирисали. Срещат се и такива, които на бегом разбиват в ръка кофичка с кисело мляко, изпиват го невъзмутимо, пъхат празната кофичка при останалото мляко и продължават. Всички излизат от магазина невинни като младенци, доволни, предоволни, едните налапали се с духовна, другите – с истинска храна.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.