iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Учениците ОУ “Христо Ботев” в гр. Батановци отбелязаха Деня на Земята

Учениците ОУ “Христо Ботев” в гр. Батановци отбелязаха Деня на Земята 04_1429770571

Учениците ОУ “Христо Ботев” в гр. Батановци отбелязаха седмицата, посветена на Земята, като се включиха с различни дейности и мероприятия, с които помогнаха за опазването и спасяването на нашата планета.

Учениците прекопаха училищните градинки, варосаха дърветата, маркираха замърсените територии в града, поставиха обозначителни знаци на кошчетата за боклук. Задружно почистиха двора на училището. Той пък беше разделен на части, всяка от които намери собствениците си в лицето на учениците от 1 до 7 клас. Те ще се грижат за своята част от двора и занапред, като дяловете бяха и символично предадени с нотариални актове.

Седмицата, посветена на Земята включваше и изложба от предмети, направени от отпадъчни материали, модно ревю, с дрехи от отпадъчни материали. По коридорите на училището бяха залепени информационни табла, от които всеки можеше да научи повече за това кои са застрашените видове животни или как да опазваме въздуха чист.

На 22 април, когато официално отбелязваме Денят на Земята се проведе състезание по събиране на отпадъци, нар. “Сливи за смет”, а учениците представиха песни, танци и стихотворения. Всеки ученик занесе вкъщи и специална брошура, която няма да му позволи да забрави как да се грижи за природата и всекидневно да опазва планетата Земя.

Кметът на града подкрепи инициативата на учениците, като подари на училището нови кошчета за боклук.

Училището работи по проект BG051РО001-3.1.06." Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.