iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Трябва да има контрол върху водните обекти

Трябва да има контрол върху водните обекти 07_1404885713

Да се направят законови промени, които да дават право на губернаторите да налагат санкции на собствениците на потенциално опасни водни обект, предлага областният управител на Перник Михаил Михайлов.

Той изпрати отчет до министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев във връзка с извършена от Областна администрация проверка на техническото и експлоатационно състояние на водоемите на територията на областта. Проверката бе извършена в изпълнение на заповед на министър-председателя на Република България от 28.02.

В проверката участваха специалисти от Хидротехнически район Перник, „Басейнова дирекция”, ОУПБЗН – Перник, РИОСВ – Перник, ХЕС – предприятие „Язовири и каскади” към НЕК, „Топлофикация” АД. Установено бе, че 11 язовира на територията на областта са в добро техническо и експлоатационно състояние, а в задоволително 9. На собствениците на два водоема бяха дадени предписания за незабавното им изпускане.

В отчета си до вицепремиера Цветлин Йовчев областният управител на Перник Михаил Михайлов подчертава, че назначената от него комисия за обследване на техническото и експлоатационно състояние на потенциално опасните водни обекти засега не разполага с възможности да налага санкции при неизпълнение на направени предписания, тъй като този въпрос не е нормативно уреден.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

26-Декември-2016

26-Декември-2015

26-Декември-2013

Вход с фейсбук профил:

Гореща линия: 0888 563 496

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини

ПОРЪЧКИ се приемат само през сайта и се препращат към търговците за изпълнение!

ipernik com