iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Търси се локомотивен машинист

Търси се локомотивен машинист 02_1424332779

Бюрото по труда в Перник е обявило свободни работни места за локомотивен машинист и маневрист. Има обявени и заплати, но те не са обособено високи.

Кандидатите трябва да имат умения в управление на дизелови мотриси. Назначеният ще получава обаче месечно едва 657 лева заплата. За позицията на маневрист пък определеното възнаграждение е 598 лева.

Това е поредната свободна позиция, която БДЖ обявява в Бюрото по труда в Перник. През декември железницата търсеше петима механици. Те трябваше да извършват монтаж, демонтаж и ремонт на електрически съоръжения, устройства и инсталации на подвижен железопътен състав. Механиците бяха назначени на заплати от 620 лева месечно.
Няма интерес към обявено свободно работно място за международен шофьор. Вече месеци наред позицията остава незаета заради ниската заплата, определена от работодателя. Срещу 700 лева месечно наетия трябва да извършва товарни превози до Гърция и Румъния.
Тази седмица в Бюрото по труда е обявено още едно свободно място за шофьор на камион 12 тона. Заплащането не е посочено, но изискването е кандидатите да имат книжки категория С.
Все още продължават да се търсят и 40 шивачки от Перник за фабрика в Мусачево. За сега кандидати няма, въпреки че работодателя е осигурил транспорт от миньорския град до предприятието.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.