iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Тролеите в Перник вече се движат

Тролеите в Перник вече се движат 03_1426941071

пуснаха от тази сутрин тролеите в Перник, като вчера към 19 часа е бил пуснат тока по тролейбусната мрежа, съобщи управителят на “Тролейбусен транспорт” Емил Денков.

Електрозахранването бе спряно на 16 март 2015 г., заради натрупани задължения на “Тролейбусен транспорт” за над 640 000 лева към ЧЕЗ и неизвършени плащания по текущите задължения за консумирана електроенергия от 5 месеца насам.

“Преговорите с ЧЕЗ продължават. За съжаление от електродружеството са непреклонни и искат да издължим суми, които в момента са непосилни за нас. Вчера преведохме средства от наличните в касата пари по подръжката. Въпреки, че за близо 30 дни преди това направихме преводи за около 80 хил.лв., токът бе спрян”- коментира пред Perniktoday управителят на “Тролейбусен транспорт” Емил Денков.

По думите му проблемът със задълженията към ЧЕЗ би се решил към момента само с финансова помощ от държавата. Областният управител Ирена Соколова, кмета Иван Иванов и някои от народните представители водят разговори с Министерството на енергетиката и Министерството на финансите за отпускане на безлихвен заем за “Тролейбусен транспорт”. Към момента натрупаните текущи задължения към ЧЕЗ от последните 5 месеца са за близо 150 хил.лв. От ЧЕЗ настояват тази сума да бъде изплатена.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.