iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Тринадесет години полицай пребивал жена си

Перник: Валя разказва историята си

Психически и физически тормоз са белязали 13-годишния брачен живот на перничанка. За домашното насилие, 31-годишната жена, наречена Валя, признава за първи път преди една година, търсейки помощ и подкрепа от фондация. Тя разказала за семейния ужас пред медиите. Посегателствата на мъжа, който е полицай, започнали още в началото на съвместния им живот. Кошмарът преминал през психически тормоз, побоища, от които бил потърпевш и по-големият син, вече на 14 години.

В поведенческия си стил на агресия, бащата въвлича и момчето, като го принуждава да плюе, скубе, щипе и сяда върху лицето на майка си. Семейството има още един син – на 11 години. Той не е бит от баща си, защото беше по-кротко дете, каза Валя. Той ме тормозеше, следеше и за 2 минути закъснение от работа ме биеше. Бях и икономически зависима от него. Прибираше парите и само той решаваше за какво и кога да се харчат, контролираше всяка моя стъпка, твърди Валя.
Валя е правила опит за бягство от семейния им дом, отивайки при свои роднини с децата в друг град. Върнала се поради страха от заплахата, че мъжът ще й отнеме децата. Тогава не знаех към кого, към коя институция да се обърна за съвет как да постъпя и за адекватна помощ. При направените постъпки за развод преди година, адвокатът й я посъветвал да потърси пернишката фондация ПУЛС, която вече 14 години работи с потърпевши от домашно насилие.

В разказа си Валя споделя, че благодарение на оказаната й помощ вече е преодоляла до голяма степен страха от съпруга си побойник. Все още обаче се бори да си върне и да вижда децата, които живеят с баща им. Полицаят вече имал друга жена до себе си, с която живеели заедно. По-спокойна и сигурна съм, усмихвам се, но душата ми е празна, защото децата ми не са с мен, каза за болката си Валя. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.