iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Търговци раздавали листовките на наети срещу минимална сума лица

Търговци раздавали листовките на наети срещу минимална сума лица 07_1406788330

Освидетелствани разлепват обяви на лихвари, съобщи началникът на „Общински инспекторат” в Перник Йордан Йорданов.

Легални и нелегални фирми и бизнесмени, които се рекламират по дърветата използват всякакви хитрости, за да избегнат наказанията. Опитахме всичко. Налагахме глоби. Те обаче падат в съда, заяви шефът на местния Общински инспекторат в Перник Йордан Йорданов.

Санкционираните търговци излизат с желязна защита - раздавали листовките на наети срещу минимална сума лица, за да ги пускат в пощенските кутии, а пък те на своя глава ги лепели по дърветата. Тогава контрольорите предприели друга тактика- организирали хайки за глоби срещу чираците. Оказало се обаче, че за тази работа се наемали лица, срещу които пък законът бил толерантен. Хванахме жена на място с пълна с обяви и афиши чанта. Извикахме и полицията, оказа се, че жената е освидетелствена, разказва Йорданов.

Той съобщи, че периодично се правят акции за почистване на дърветата. Работници по чистотата от временната заетост обикалят центъра на града и отлепват афишите. Часове по- късно минават разлепвачите и ги облепват отново. Стигнало се е дотам- до всяко дърво да стои контрольор, та да ги опази, коментира Йорданов.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.