iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Този сезон няма строги правила в модата

Този сезон няма строги правила в модата 11_1446798163

Няма строги правила в модата, а има само фантазия и елегантност. Това казва дизайнерката Ирина Сардарева.

Гери Дончева преди броени дни спечели престижното трето място на елитния международен конкурс "Мис Глобул" с ефектна рокля на Ирина Сардарева. Известната дизайнерка, чиито тоалети и шапки носят дами и от висшия ешелон на политиката, бизнеса и развлекателната индустрия, има неповторим стил - класика плюс артистичност. Това е кодът и към актуалната й колекция, която тя показа в галерия "Средец" на министерството на културата.

"Този сезон няма строги правила в модата. Важни са качеството и зрелището, а не протоколът. Затова избрах пачуъркът като един от основните трендове - наслагването на няколко текстила едни върху друг "организира" нова структура и визия. Изключително ефектно е пепит върху пепит, гарнирани с яркочервени аксесоари от главата до петите с обувките на Христо Войводов", коментира Ирина. Тя налага дуета между рокля и дънки - че дори и с пуловер между тях. Леко гръндж, малко хипи.

"Тесният панталон удължава краката, роклята пък винаги е предизвикателство. Така че комбинацията между тях звучи добре", категорична е Сардарева. Тя се заиграва с още един тандем, който си пробива път към върховете на класациите - черно и синьо. Тесните поли пък са реверанс към 50-те. Към тях вървят и елеци, на които също не им минава модата от векове. "Бялото е шампион. Жълтото пък ще удължи циганското лято. То е обещание за дуел със зимата в кафяво", разкрива Ирина палитрата на своите мераци. Отличната стилистка пак лансира плетените шапки - закачката с улицата, пъстри и ярки. Освен широкополите капели от 70-те и 80-те на ход са малките "Кейти" барети. Госпожиците си падат по тях, защото са прибрани по главата. "Джувките и огромните цветя по шапките са "последен писък". Много са нашумели още цилиндрите и меките мъжки шапки, модифицирани с много женственост", анализира Сардарева.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.