iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Топлофикация с повишен интерес за топлинен счетоводител

Топлофикация да стане топлинен счетоводител?! 10_1381668132

Много разумно са постъпили живущите в 70 абонатни станции преминали на счетоводство към „Топлофикация”, а топлото в Перник може да пуснато при заявено желание от абонатите. За да загреят радиаторите обаче е необходимо живущите да вземат решение на общо събрание на етажната собственост и да представят протокола от него в „Топлофикация”. Детските градини, училищата и здравните заведения могат да поискат по-ранно включване на отоплението, като за целта е необходимо директорът да изпрати писмено заявление в деловодството на топлофикационното дружество.

„Във връзка с настъпване на отоплителен сезон 2013/2014 година е необходимо привеждането в готовност за работа на вътрешно отоплителните инсталации (ВОИ) в техните сгради. За целта в срок до 15 октомври трябва да се приключат всякакви ремонтни дейности по инсталациите. Необходимо е те да бъдат напълнени и обезвъздушени. Вентилите на радиаторите пък трябва да бъдат отворени до край”, обясниха от „Топлофикация”.

Ако инсталацията не е готова за работа, живущите да оставят съобщение на вратата на абонатна станция с посочена дата. В противен случай дружеството не носи отговорност за нанесени щети.
„Имаме увеличаване на хората, които искат „Топлофикация” да им е топлинен счетоводител. В момента 70 с абонатните станции, които са към нас. Това означава, че хората са доволни”, заяви директорът на дружеството Стойчо Василев.
При тази услуга радиаторите работят на максимум, но се плаща на кубатура. Така сметките не надвишават повече от 120 лв. на месец. В сумата обаче не е включена топлата вода.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.