iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


„Топлофикация“ Перник ще пуска парното скоро

„Топлофикация“ Перник ще пуска парното скоро 10_1413875292

Подготовка на системите за пускане на парното започва „Топлофикация“ Перник. От дружеството помолиха абонатите да приведат в готовност за работа на вътрешно отоплителните инсталации в техните сгради.

Ремонтите по тях трябва да приключат до края на месеца, да бъдат напълнени и обезвзъдушени.

„Необходимо е радиаторните вентили на всички отоплителни тела да бъдат отворени напълно. Така няма да се налага обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението. Ако инсталацията не е готова за работа, живущите да оставят съобщение на вратата на абонатна станция с посочена дата. В противен случай дружеството не носи отговорност за нанесени щети. Сгради, в които помещенията на мазета, абонатни станции, както и помещения водещи към тях са наводнени с фекални води, отоплителните инсталации няма да се пускат в действие до трайно отстраняване на проблема и хигиенизирането им“, обясняват от топлоснабдителното дружество.

Според наредбата парното в Перник ще бъде пуснато, ако в три последователни дни средната денонощна температура е по-ниска от +12 градуса, като се взима под внимание и дългосрочната прогноза за следващите 7-10 дни. Преди да бъде обявено общото включване на отоплението, пускането му може да стане по желание на абонатите, като за целта е необходимо да се представят в деловодството на партерен етаж на Минна дирекция в Перник заявление и подписано решение за това взето от Общото събрание на етажната собственост.

Детските градини, училищата и здравните заведения могат да поискат по-ранно включване на отоплението, като за целта е необходимо директорът да изпрати писмено заявление в деловодството на топлофикационното дружество.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.