iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Телефонните измамници вече казват, че децата са пострадали

Телефонните измамници вече казват, че децата са пострадали 05_1431770797

„Детето ти пострада при взрив, трябва спешно да се дадат пари за операция”. Това казват вече телефонните измамници в Старозагорско.

Първият такъв регистриран случай е от сряда в Стара Загора. Там в районното отишла 72-годишна жена, която обяснила, че са я преметнали. Предният ден около 20 часа на домашния й телефон се обадил непознат мъж, който й заявил, че неин познат е пострадал при взрив в пивоварен завод и за лечението му е нужна сумата от 1500 лева. Десет минути по-късно пред входа на блока, в който живее, бабата му дала сумата от 1200 лева.Малко след възрастната жена в районното пристигнала и друга баба, която станала жертва на

сходен сценарий

Този път обаче по телефона й обяснили, че дъщеря й пострадала при взрив на климатик в заведението, където работи. За да се оправи, трябвало да се дадат 1000 лева. Малко по-късно пред входа на блока, в който живее, възрастната жена предала сумата от 1100 лева и 1200 евро на непознато за нея лице.

Случаите продължили, като следващия бил в Чирпан. Там в полицията отишла 65-годишна жена, която се оплакала, че по телефона й се обадил мним майор от полицията, който й заявил, че дъщеря й е със

Счупена става

и се нужда от спешна операция, която струвала 11 хил. лева. Жената обаче се усетила и преди да даде парите, сигнализирала в полицията. Така униформените сгащили 26-годишен мъж от Симеоновград. Оказало се, че същият е използван като муле за извършените телефонни измами в Стара Загора. Началниците му пък прилагали схемата за взривения роднина и в Сливен, Раднево и Пловдив.

И в Пловдивско телефонните измамници не спели. В четвъртък старица била измамена с 3000 лева в хисарско село. Пенсионер също се простил с тлъста пачка по схемата „детето ти е пострадало”. Сигнал за телефонна измама е бил получен вчера в Трето РУ в Пловдив. Около 1,30 часа 72-годишна пловдивчанка се оплакала, че час по-рано получила обаждане на домашния си телефон от мъж. Той се представил за доктор и обяснил, че дъщеря й е настанена в болница със счупен крак и спешно трябва да й бъдат поставени златни пирони. Жената приготвила 3800 лева и 270 щатски долара и ги предала на явил се на адреса й непознат.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.