iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Телефонен измамник получи година и половина условно с 4-годишен изпитателен срок

Телефонен измамник получи година и половина условно с 4-годишен изпитателен срок 04_1459777327

Телефонен измамник получи година и половина условно с 4-годишен изпитателен срок от районния съд в Сандански, след като 46-годишният Росен В. призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата, одобрено от съда.

На 9 декември м.г., в съучастие с неустановено от разследването лице, е измамил възрастна жена в Сандански. По телефона съучастникът на Росен съобщил, че синът на пенсионерката е пострадал от токов удар, има изгаряния в областта на корема и гърдите, сърцето му е излязло от ритъм и се нуждае от спешна операция, за която трябва да бъдат платени 3200 лева. Доверчивата жена събрала сумата и я предала на Росен, който пристигнал пред дома й.

На следващия ден измамникът отново опитал да вземе пари от друга възрастна жена. Тя била излъгана също, че синът й е пострадал от пожар, счупил си е крака и ръката и има 60% изгаряния. Нуждаел се от спешна операция, за която трябвало да бъдат платени 17 000 лева. Жената обаче се усъмнила в телефонното обаждане и сигнализирала в полицията. В момента на предаването на 1500 лева, криминалистите арестували измамника.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.