iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Тази година Свети Валентин ще струва поне 140 лв.

Тази година Свети Валентин ще струва поне 140 лв. 01_1421151580

Влюбените трябва да заделят поне 140 лева, ако искат да посрещнат Свети Валентин извън дома тази година.

За тази цена повечето хотели, които са направили празнични оферти, предлагат не само обичайните нощувка и закуска, но и бутилка шампанско в стаята, както и романтична вечеря за гостите си. Справка на „Монитор” показа, че на тази цена са предложенията независимо дали хотелите се намират в някой от зимните курорти, във вътрешността на страната или край морския бряг. Звездите на заведенията също нямат особено значение, като често по-нискокатегорийните имат по-високи оферти от хотелите маркирани с повече петолъчки.

За търсачите на повече романтика е предложението на хотел в района на Габрово, който се опитва да привлече повече гости с оферта, която включва разходка с моторна шейна, а към това се прибавя и възможността влюбените да си тръгнат с ръчно приготвен пълнозърнест хляб с квас, освен това на място се предлагат и ръчно приготвени сурови торти и бонбони без захар.

За най-смелите е възможността за поход с коне

до върховете Шипка, Исполин и Мазалат.

За 143 лева може да празнувате и в Пампорово, като тамошните домакини също обещават романтична вечеря, освен това любителите на зимните спортове може да се пуснат по пистите на курорта. С бутилка шампанско в стаята очакват гостите си и в хотел в Арбанаси. Там обаче романтичният уикенд излиза по 140 лева на ден. Това всъщност е повече, отколкото офертата на хотел в Боровец, който е приготвил празнично меню, в което салатата носи гордото име „Любовен остров”, а останалите манджи са малко по-засукани и звучат, ако не романтично, то поне интересно. Към менюто се предлага и бутилка вино.

Любителите на природата може да прекарат 14 и 15 декември в планинска хижа, където за 45 лева дневно ще ви поглезят с традиционни храни и напитки.

На цената на двудневен предстой в нашенски хотел за двама може да се пътува и до най-близката „романтична” дестинации – Венеция. Около 260 лева излиза автобусна екскурзия до Венеция и Любляна, която включва две нощувки в тризвезден хотел. Хората, които разполагат с повече време и имат възможност да отделят една седмица от отпуската си, в която да прескочат до Венеция, като съчетаят и посещение на Карнавала на лимоните.

Романтичен воаяж до Прага е 400 лева на човек

а до близките Турция и Гърция на обичайните цени в зависимост от нощувките, като се започва от 140 лева за двудневен престой.

Въпреки неприятните инциденти в Париж през миналата седмица, тази дестинация продължава да е сред най-атрактивните за Свети Валентин. За града на влюбените по това време трябва да се отделят над 1200 лева на човек за самолетна екскурзия с три нощувки.

920 лева излиза пътуване до Дубай в средата на следващият месец, като цената е за един човек и включва пет нощувки в приказния град.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.