iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Тази година няма да има профилактика от „Топлофикация“- Перник

Тази година няма да има профилактика от „Топлофикация“- Перник 06_1402924396

Тази година няма да има профилактика от „Топлофикация“- Перник.

Това заяви за Радио и Телевизия Кракра управителят на дружеството Кремен Георгиев, който заяви, че без аварии няма да се разминем, тъй като въглищата, с които работи котелът са некачествени, а съоръженията – стари.

Всяка година градът ни оставаше по две седмици без централно подаване на топла вода, заради профилактика на съоръженията. Тази година такъв временен режим ще бъде спестен на абонатите, а топлата вода няма да бъде спирана. Профилактика на пети котел няма да се прави, в момента се ремонтира четвърти котел, а целта е Перник да влезе в новия зимен сезон с два парогенератора и да се гарантира, че няма да се появяват ситуации с липса на парно и топла вода.

Авариите обаче няма да ни се разминат. Авариите се получават заради некачествени въглища, друга причина са вече износените съоръжения. На денонощие в пернишкото топлофикационно дружество се изгарят около 2 000 тона въглища. Преди няколко дни управителят на Топлофикация обяви, че цените на парното в Перник не само няма да се вдигат, но дори намаляват. И при новите цени редовните абонати ще се ползват с отстъпка, но ще бъде преразгледана схемата за нейното получаване, каза Георгиев.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.