iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Създават общинско предприятие „Тролейбусен транспорт”

Създават общинско предприятие „Тролейбусен транспорт” 07_1437383344

Кметът на Перник Иван Иванов е внесъл в местния Общински съвет докладна записка за създаването на общинско предприятие „Тролейбусен транспорт”. Според нея новото предприятие ще поеме тролейбусния транспорт в града, който до тази пролет се изпълняваше от общинската фирма „Тролейбусен транспорт”.

Заради натрупани огромни дългове в края на март т.г. тролеите спряха да се движат, а по обслужваните от тях линии са пуснати автобуси.

Според докладната на кмета, която е включена в проекта за дневен ред на предстоящата на 23 юли сесия и е качена на интернет страницата на Общинския съвет, в предприятието ще бъдат назначени 93-ма души. 25 от тях ще бъдат шофьори, 25 контрольори, а 30 работници ще отговарят за ремонта и поддръжката на тролеите. Бюджетът на новото общинско транспортно предприятие за 2015 година ще е в размер на 454 265 лв. Според кмета създаването на общинско предприятие е единственото решение на проблемите в градския транспорт в Перник, тъй като общината ще носи 100 процента отговорност за състоянието му. Съдбата на общинската фирма „Тролейбусен транспорт” е в ръцете на съветниците, тъй като неин принципал е Общинския съвет.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.