iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Създателката на първия семеен детски дом Цветана Донева почина

Създателката на  първия семеен детски дом Цветана Донева почина 05_1400567054

Създателката на първия семеен детски дом в България и в Перник Цветана Донева почина. Тя е създала книгата “Жадни за обич”. В тази книга се описва нейния живот с трите момчета, които е отгледала с много любов и всеотдайност. Цветана Донева е станала приемен родител още преди 27 години.

Цветана се решава на голямата мечта да бъде многодетна майка и взима три момчета на 16 януари 1987 г. Тогава те са на 10, 9 и 7 години. До този момент са живели в социални домове. Жадни са ласка и обич, малчуганите й казват “мамо” още в първите дни. Три години по-късно й признават, че живеят като в приказка.

Кметът на общината Росица Янакиева изпрати съболезнователен адрес до семейството, близките и приятелите на Цветана Донева. “Приемете искрените ми съболезнования по повод кончината на Цветана Донева.

Тя написа книгата ”Жадни за обич” и през целия си живот раздаваше обич.
Името и свързваме със създаването на първия семеен детски дом в България. Отгледа и отдаде част от себе си и своя живот за каузата на приемното родителство, за да може то да се превърне днес в практика и по-добър шанс за изоставените деца в страната ни.

За перничани тя ще остане борбена, силна, вечно търсеща натура, раздаваща се в името на децата и тяхното бъдеще. Неповторим творец и човек, обичана и уважавана от своите съграждани”.

Поклон пред светлата й памет!

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

28-Юни-2016

29-Юни-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com