iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Свикват извънредно заседание за пътя Драгичево – Рударци – Кладница

Свикват извънредно заседание за пътя Драгичево – Рударци – Кладница 10_1413271761

Милан Миланов, който е председател на Общинския съвет, свиква съветниците на извънредно заседание в сряда, 15 октомври, от 14 часа в малкия салон на Двореца на културата.

Сесията е по искане на кмета Росица Янакиева, тъй като ОбС трябва да се вземе решение за предстоящата рехабилитация и реконструкция на Лот 77 на път III-1003 Драгичево – Рударци – Кладница. Трасето третокласно и е част от републиканската пътна мрежа. Дължината му е 9.339 км.

Пътят заедно с още други 16 в страната са под разпореждането на Агенция “Пътна инфраструктура” /АПИ/. За тях пътната администрация кандидатства за предоставянето на безвъзмездна финансова помощ на стойност 214 759 445,92 лв. С тези средства ще бъдат рехабилитирани около 309 км второкласни и третокласни пътища, съобщиха от АПИ.

В края на юни т. г. АПИ обяви обществени поръчки за избор на изпълнител на строително-монтажните работи и за надзор на 17-те проекта. В документацията е посочено, че обектите ще бъдат изпълнени със средства от Европейския фонд за регионално развитие и републиканския бюджет, при условие, че има освободен финансов ресурс. С внасянето на документите в Управителния орган на ОПРР. Агенцията стартира процедурата за кандидатстване по схемата за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/2.1-01/2007/001 “Подкрепа за рехабилитация и реконструкция на второкласни и третокласни пътища”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.