iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Студът у нас настъпи

Студът у нас настъпи 10_1414046524

Днес към Балканския полуостров ще се спусне студен и влажен въздух от Северния Атлантик. Това рязко ще влоши времето у нас.

Ако в сряда в София максималните температури достигаха 20-21 градуса, в четврътък няма да надхвърлят 5-6 градуса. Най-късно студеният фронт ще достигне до Черноморието, затова и днес там живакът ще е до 18-20 градуса, съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев.

Ще вали дъжд, по-интензивно ще е в Югозападна и Централна България, където ще паднат 40-50 литра на кв. м. В планините в Западна България дъждът ще се обърне в сняг и на височина под 1000 м. Снежинки ще се появят в небето над Симеоново и Драгалевци например.

Временно подобрение на времето се очаква в петък сутрин. Следобед на юг отново ще завали, а от североизток идва ново застудяване.

Облаци, вятър и валежи се очакват в събота. Най-интензивен ще е дъждът в югоизточните райони, където ще се излеят между 50 и 60 литра на кв.м. Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса.

По високите места в Североизточна България, в Предбалкана и в планинските райони дъждът ще преминава в сняг. Най-снежно ще е по линията Троян-Габрово-Елена, уточни метеорологът.

Относително подобрение на времето ще има в неделя и понеделник. Слаби превалявания ще има в югоизточните райони. Облаците над Западна България ще се разкъсат. Минималните температури ще са между -3 и 2 градуса, а максималните - между 6 и 11 градуса.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.