iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Студентите ще ходят на бригади в САЩ следващото лято

Студентите ще ходят на бригади в САЩ следващото лято 11_1478702066

Резултатът от президентските избори в Съединените щати няма да промени броя на българските студенти, които ще заминат на студентски бригади в САЩ през следващото лято, като това обясниха представители на една от най-големите фирми у нас, които организират подобни пътувания зад океана.

Ирина Христова, организатор на първото специализирано изложение за студентски бригади в САЩ, което се провежда днес в столицата, обясни, че студентите, които планират да работят в Америка идното лято, могат да бъдат спокойни:

Няма да има промени категорично, защото квотите вече са одобрени от правителството. Визите ще бъдат гарантирани за студентите. Няма да има недостиг на разрешителни за тази програма.

От бранша са оптимисти, че и по принцип резултатите от изборите в САЩ няма да окажат влияние върху бригадите в Америка за студенти:

Самият господин Тръмп ползва техен труд в своите хотели. Това е програма за културен обмен и по принцип не е в потока на емигрантските програми.

Някои от студентите обаче, които посетиха изложението за студентските бригади, са притеснени:

Доналд Тръмп спира като цяло бригадите, защото иска американците сами да изработват парите си, каза Диана Тодорова, студент първи курс в специалност "Администрация и управление" в Университета за национално и световно стопанство.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.