iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Структурата на БЧК в Перник се включи в дарителската акция за хората от бедстващите райони

Структурата на БЧК в Перник се включи в дарителската акция за хората от бедстващите райони 09_1410343261

И регионалната структура на Българския червен кръст, която се намира в Перник ще се включи в инициативата за подпомагане на хората от бедстващите райони от наводненията.

Към момента пострадалите нямат нужда от дрехи и вещи, затова най-добрият вариант е гражданите, които искат да помогнат, да изпратят есемес, апелират от хуманитарната организация.

Заради изключително тежкото положение в много райони в България вследствие поройните дъждове и наводненията в последните дни, Българският червен кръст спешно активира кампанията си за набиране на финансови средства и призовава гражданите и бизнеса да се включат в подпомагането на засегнатите от нововъзникналите наводнения в страната.

Освен чрез есемес, гражданите могат да преведат средства и по откритата банкова сметка, която е упомената на сайта на БЧК, както и в офиса на организацията на улица Радомир 1.

Друг вариант е да се направи дарение онлайн. Има граждани, които вече се обръщат към червенокръстката организация и питат с какво могат да помогнат.

Към момента в БЧК – Перник не се набират дрехи и вещи, тъй като според получената информация потърпевшите нямат нужда от такива. Най-нужни са вода и храна и най-вече средства.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.