iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Строителите трябва да се постараят с ремонта на площад Кракра

Строителите трябва да се постараят с ремонта на площад Кракра 05_1431150812

Строителните фирми, ремонтиращи площад Кракра по проект "Зелена и достъпна градска среда" трябва да завършат обекта качествено и в срок. Иначе ги грозят санкции, съобщи кмета на Перник Иван Иванов.

По всичко личи, че строителството на площада изостава, а на места поставянето на плочките е некачествено. За пореден път кмета подчерта, че няма да прави компромиси, а ще налага законовите санкции, залегнали в договорите на филмите с общината.

Площад Кракра Пернишки е най-важният строителен обект в Перник, по него ще минава целия град и трябва да бъде направен добре. Няма да дам и стотинка, ако строителите не си завършат обекта в срок и качествено, закани се Иванов.

Всяка сутрин като идвам на работа броя колко плочки са поставени, каза Иванов.

В същото време той отчете и хубавите страни, като спомена, че много от обектите вече са завършени и изглеждат много добре. Почти е готова и градинката зад Гимназията в центъра на града.

Кметът обаче подчерта, че много недобросъвестни хора изкъртват пейки и крадат чисто новите кошчета за боклук. Той спомена и опита за кражба на голям брой плочки, предназначени за площада. "Не му стигнала колата, а си и докарал и зил! И това го прави бивш полицай, за съжаление", коментира Иванов по отношение на осуетената от съвестен гражданин кражба на плочки.

Иван Иванов съобщи, че се разработва и проект за поставяне на камери по обектите, за да се предотврати вандалщината. Той призова всички перничани да подават сигнали за нередности и унищожаване на построеното. Защото това, което е направено е за всички нас и ние ще го ползваме, каза Иванов.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.