iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Стартират раздаването на безплатни храни от 7 октомври

сн. struma.com

От седми октомври започва раздаването на безплатни храни от интервенционните запаси на Европейския съюз. От Българския червен кръст заявиха, че за седемте години, в които се прави раздаването на безплатните храни за социално слаби, тази е първата, в която се провежда толкова късно.
Имащите право на безплатни продукти от Перник ще могат да получат пакетите си в пункта над бившата Сладкарска кооперация, а в останалите общини могат да потърсят помощите си в кметствата.
Първият транш включва 25, 125 кг храни от първа необходимост- захар, брашно, олио, ориз и други общо 11 продукта. До момента имало график за получаването на 10 от тях. Изключение правели само спагетите и вероятно те ще се раздават с втория транш.
Право на помощ и тази, както и в предишните години имат социално слаби лица, които през миналата година са били подпомагани от Дирекция „Социално подпомагане” като хората, получаващи енергийни помощи, майки на първокласници, майки на деца до 1- годишна възраст.
Тази година включените в списъка за енергийно подпомагане за предстоящия отоплителен сезон са повече заради решението на кабинета да увеличи границата за достъп до помощта. Не всички обаче имат право на помощ от интервенционните запаси. Такава ще им бъде предоставена през следващата година, обясниха от Червения кръст.
Раздаването на пакетите ще продължи до 31 октомври.
Информация:gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

12-Март-2017

11-Март-2016

10-Март-2016

12-Март-2015

11-Март-2015

12-Март-2014

11-Март-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com