iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Състоянието на язовирите в Пернишко е добро

Състоянието на язовирите в Пернишко е добро 11_1448791184

Областният управител на Перник д-р Александър Александров проведе заседание, във връзка с поддържането и състоянието на язовирите на територията на област Перник.

Тя цели и проследяване на изпълнението на мерките за предотвратяване на потенциалния риск от наводнения. Със своя заповед РД-142/17.11.2015 г., той разпореди на собствениците на хидротехнически съоръжения да изпълнят направените им предписания от междуведомсвена комисия по време на есенния преглед на съоръженията.

На срещата присъстваха собствениците и концесионерите на всички хидротехнически съоръжения /ХТС/.По време на дискусията те докладваха, че повечето от тях са изпълнени. Остава да се изпълнят тези предписания за които се изисква изготвяне на строителни документи и тяхното съгласуване. На срещата нито един от присъстващите собственици и концесионери на ХТС в областта не изказа съмнения за безопасното им ползване и евентуален риск за населението.Изнесени бяха данни за изправността на преливниците и крановете на основните изпускатели, чрез които се контролират водните обеми, както и проводимостта на речните корита, поемащи изпусканите води.По отношение на ситуацията в момента д-р Александров подчерта, че нивата на реките на територията на област Перник продължават да бъдат в норма, тъй като към момента интензитета на валежите не е висок.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.