iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Съседни общини помагат на Перник в кризата с боклука

Съседни общини помагат на Перник в кризата с боклука 09_1410249917

Няма да има извънредна сесия заради кризата със сметта в Перник. това стана ясно днес. На председателският съвет беше решено фирми от съседните общини – Столична, Брезнишка и Радомирска да започнат да чистят Перник.

Местната сметопочистваща фирма също започва работа от утре. Почистването на Перник ще се извършва по график и ще приключи до четвъртък. Няма да се наложи свикване на извънредна сесия на Общинските съветници в Перник по повод създалата се криза с извозването на битовите отпадъци. До такова солидарно решение се е стигнало днес на председателски съвет на местния минипарламент, съобщи за Радио и Телевизия Кракра председателят на ОбС Милан Миланов. Заради тежката ситуация с боклука временният кмет на общината Илинка Никофорова също днес е свикала и кризисният щаб. София и други съседни на нас общини ще пристигнат със специализирана техника и още в четвъртък градът ще бъде почистен. Сметопочистването е започнало още следобяд в централната градска част и в квартал Изток.

Председателят на съветниците Миланов пък допълни, че законодателната и изпълнителната власт ще преодолеят кризата без корекции в общинския бюджет, данъкоплатците могат да са спокойни, че не предстои завишаване на такса смет.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

17-Април-2016

16-Април-2016

18-Април-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.