iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Срещнаха се директорите на училищата в Пернишко

Срещнаха се директорите на училищата в Пернишко 09_1410330886

Директорите на учебни заведения в област Перник се събраха по традиция през септември. Срещата се проведе в Обединен детски комплекс. Там присъстваха директори на училища и детски градини от областта, представители на ОД на МВР в Перник, РЗИ, представители на синдикалните организации КНСБ и Подкрепа.

"Миналата година постигнахме добри резултати благодарение на екипната работа, която е традиция при нас. Надявам се да продължим да работим все така отговорно , все така вдъхновено за да постигнем и по-добри резултати. Да запазим и развиваме истинските ценности и да се обединим около това, че образованието е мощен обединяващ фактор - над всички политически интереси. Да започнем новата учебна година с добър тон, с достойнство и с професионализъм да изпълняваме задълженията си. Да бъдем полезни и с любов да работим за благото на нашите деца. Имаме добри резултати, имаме и проблеми за разрешаване. Ще стъпим на добрите резултати и практики, на устойчивите и работещи модели, които ще продължаваме да прилагаме и да развиваме. И в същото време с добронамереност и отговорност ще работим по новите предизвикателства и цели, които стоят пред нас за новата учебна година" - каза директорът на РИО в Перник Ваня Коконова.

Бяха представени новите членове на директорската гилдия - след пенсионирането на директорите на Пето СОУ и на Професионалната гимназия по облекло и туризъм Георги Стоянов и Антония Карадашкова - техните места се заемат съответно от Боряна Йорданова и Мария Герчева.
Директорите на училищата бяха поздравени с нарочен поздравителен адрес от областният управител Бойка Павлова.

Директорът на областната дирекция на МВР в Перник Славчо Станиславов обяви, че служителите на МВР, на охранителна полиция са винаги на разположение на директорите и учителите от областта за всички проблеми, които биха могли да се решават заедно. " Надявам се, да работим заедно за доброто на нашите деца. Направена е организация страна на полиция за охранително обследване на всички училища. Разговаряно е с охранителните фирми. Преглеждат се маркировките около училищата. Това вече е свършено в по-голямата си част. Имаме идеи да работим по-близко с децата, имаме програми, които тепърва ще поставим на вашето внимание. Важно е, ако имате някакви проблеми да ги поставите пред органите на полицията, за да имаме възможност да ги решим до началото на учебната година" - каза Славчо Станиславов. На срещата беше поставен въпросът с маркировката на ул. "Физкултурна" на която се намира ОДК. Беше подчертано, че там няма ограничение на скоростта и няма маркировка, а това затруднява децата, които посещават Обединения детски комплекс. За пореден път беше поставен и въпроса с паркирането на коли около у-ще "Иван Рилски".

От Регионалната здравна инспекция отново напомниха, че всички седмични разписания на училищата трябва да се съгласуват с инспекцията. На директорите бяха раздадени нарочни формуляри, които трябва да се подпълнят в изпълнение на новите изисквания на здравното министерство, касаещи учебните разписания в основните и средни училища.

Всички текущи проблеми, които имат училищата от региона бяха поставени на работното съвещание. Изготвя се график за официалното откриване на учебната година в пернишките училища, който график ще бъде представен и в ОД на МВР в Перник за да се знае кое училище в колко часа ще има церемония по откриване за да имат грижата да се организира реда и сигурността около училищата.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.