iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Спряно е изпускането на всички язовири

Спряно е изпускането на всички язовири 03_1427609908

Към момента състоянието на хидротехническите съоръжения на територията на област Перник е следното:
Във връзка с повишеното ниво на реките Струма, Светля и Конска,
изпускането на всички язовири е спряно. Изключение са язовир Студена, който се изпуска с минимално количество от 1000л./сек. и язовир Бегуновци, община Ковачевци, изпускащ се с 400л./сек.

Значително повишеното ниво на река Светля е създало предпоставки
за да бъде залята къща в село Чепино. Ръководството на община Ковачeвци е взело навременни мерки и опасността от наводнение е отстранена.

Заради повишаване на водното количество на река Струма вследствие на вливащата се в нея река Конска опасност от наводнения е имало и в махала Кабранова в град Батановци, община Перник. Общинското ръководство съвместно с управителя на ВиК Перник са предприели необходимите действия, за осигурят сигурността на жителите.

Оперативната група Хидротехнически район Перник е направила обиколка на всички язовири, за които отговарят. Водното ниво в тях е под постоянно наблюдение.

Дежурните в оперативния център на Пожарна безопасност и защита на население, в общинските центрове и областния съвет за сигурност са в постоянна връзка относно обстановката и състоянието на водните обекти в областта.

Областна администрация Перник е в непрекъсната връзка с Министерството на околната среда и водите и министър Ивелина Василева за навременни консултации и обмяна на информация.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.