iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Спасили са бежанци от удавяне в Марица

Спасили са бежанци от удавяне в Марица 01_1452702959

111 бежанци са били спасени от удавяне в река Марица от служители на МВР, като това каза зам. главният секретар на МВР Георги Арабаджиев след заседанието на кабинета вчера. Инцидентът се разиграл след опит бежанците да преминат родната граница при т.нар. 27 пирамида. Все още не се знае дали са от иракски или сирийски произход.

От прокуратурата в Свиленград обясниха, че бежанците са спипани на малък остров в река Марица, край село Генералово. Сред тях е имало и 60 деца, като голяма част от хлапетата са под 5 годинки. По предварителни данни бежанците са били превозени с лодки от турски каналджии.

В сряда стана ясно, че следващата седмица от ръководството на МВР ще представят концепцията за реформа в системата. Това съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя увери, че ще съобрази с мнението на синдикатите и не вижда причина за протести от тяхна страна.

Атаките срещу МВР през последните дни тя обяви за преднамерени с цел дискредитиране на ведомството. Според нея те целят да се дестабилизира правителството.

"Всеки по-нататъшен опит по този начин да се критикува МВР - неоснователно, с обиди и ченгеджийски номера, тълкувам като посегателство срещу националната сигурност", заяви тя.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.