iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Собственикът на питбула, който разкъса беззащитно куче в "Тева", се оплака от заплахи

Собственикът на питбула, който разкъса беззащитно куче в "Тева", се оплака от заплахи 10_1476416906

Случаят с нападнатото бездомно куче в пернишкия квартал Тева от преди няколко дни стигна и до национален ефир, като перничани бяха скандализирани преди няколко дни от постъпката на техен съгражданин, който останал безучастен, докато питбулът му буквално ръфал беззащитното куче, за което се грижи цял блок.

Преди дни Елена Андонова излиза на обичайната си вечерна разходка в близката градинка с домашния си любимец. С нея е и Сузана - кучето, за което тя и съседите й се грижат от години, когато групата внезапно е нападната от питбул. Кучето напада Сузана и я хапе в продължение на десетина минути. Елена разказва, че по никакъв начин не са провокирали питбула. По думите й собственикът не е направил нищо да спре кучето си от това да убие Сузана. Кучето е спасено едва когато друга съседка вдига телефона си, за да снима случката. Тогава собственикът на питбула започва да дърпа своето куче и да разтървава животните. След инцидента собственикът на питбула побягва. Според съседите той живее в квартала от скоро, а кучето е участвало в организирани боеве. Свидетелите на инцидента подават сигнал до полицията, а собственикът е извикан на разпит и е получил предупреждение. По думите на мъжа той никога не е насъсквал кучето си срещу чуждо животно. Отрича питбулът да е участвал и в организирани боеве. По думите му след случилото се той и семейството му са заплашвани, стана ясно от разплитането на случката и в ефира на БТВ.

Сузана е приета в местната ветеринарна клиника с голяма кръвозагуба. Направена й е операция, но едното й краче може да бъде ампутирано заради сериозните нахапвания по време на боя.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.