iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сменят знамената по външноградската магистрала в Перник

Сменят знамената по външноградската магистрала в Перник 01_1452838694

Парцаливите знамена по външноградската магистрала в Перник ще бъдат подменени, като з За юбилейния 25 Международен фестивал на маскарадните игри флаговете ще бъдат нови. Това увери кметът Вяра Церовска.

В момента национални трикольори и знамената на Перник и Европейския съюз се ветреят избелели на ивици, раздрани от вятъра. Някои пък въобще ги няма. Това е подигравка. Срамота е, идва голям празник, така ли Перник ще посрещне гостите си?! Така коментира грозната картина съветникът от „Петриотична коалиция” Милан Миланов. Ако нямате средства да ги подмените с нови, по-добре ги свалете, посъветва той кмета Вяра Церовска.

Освен че гледката е неприятна, раздраните знамена са сериозно нарушение на Закона за държавния печат и националното знаме на РБългария и подлежи на сериозна санкция. По силата на закона знамената се поддържат в изряден и естетичен вид. От 2010 г. контролът върху състоянието на трикольора е ангажимент на кметовете на общини.

До 22 януари на външноградската магистрала ще има нови знамена, увери Церовска и допълни, че вече са поръчани нови.

През 2010 г. за Деня ня града, 19 октомври, по дължината на аутобана, свързващ Перник със София, Радомир и Кюстендил, бяха поставени нови 550 флага, закупени от фирма „Стомана Индъстри”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.