iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


След "Кафето на недоволството"

Община "Перник"

От Пресцентъра на Община "Перник" съобщават, че е отправено официално искане към министър Томислав Дончев, определената граница от 2000лв. при отпускането на помощи за пострадалите от земетресението в Пернишко да бъде преразгледана и премахната.
Предложено е прагът да бъде сведен между 300 лв. и 500 лв., тъй като има пострадали хора, които са в тежко финансово състояние и за тях ще е непосилно да се справят сами с възстановяването щетите по жилищата.
Към момента, в резултат на становището от страна на Междуведомствената комисия, се оказва, че над 50% от молбите на нуждаещите се ще бъдат отхвърлени и те ще са принудени да посрещнат зимата в доста тежки условия.
Междувременно стана ясно, че най-засегнатите от земетресението ще получат безплатни дърва за зимата. Новината е съобщена от министър Дончев, цитиран от "Мироглед".
Той е обявил, че е водил разговори и с Цветан Цветанов и Симеон Дянков за осигуряване на допълнителни 3,5 млн. лв. помощи за Перник, които, в случай че бъдат отпуснати, ще се ползват за неотложни възстановителни дейности на публичните сгради.
Заради многото сигнали за откази на застрахователни компании да изплащат щети от труса, в сградата на Областната управа в Перник ще бъде отворена приемна на Комисията за финансов надзор с обявено работно време в петък и понеделник от 10 до 13 ч. Сигналите ще се приемат на място, без предварително записване.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.