iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Синдикатите искат да се реши въпросът с пенсионирането на миньорите

Синдикатите искат да се реши въпросът с пенсионирането на миньорите 07_1404738536

Пред управляващите бяха поставени две основни задачи от синдикатите. В предаването „Здравей, България” по Нова телевизия Константин Тренчев от КТ „Подкрепа” и Пламен Димитров от КНСБ настояха до започването на процедурата за служебно правителство да се направи спешна актуализация на бюджета на здравната каса, както и да се реши въпросът с пенсионирането на миньорите.

„От Нова година те ще взимат по 60-70 лева, което хич няма да ги зарадва”, заяви Константин Тренчев.

Що се отнася до бюджета на Здравната каса синдикатите заявяват, че са предупреждавали правителството, че той няма да стигне. „Ако няма актуализация, парите в болниците свършват и драмата в болниците ще се задълбочи страхотно”, коментира Тренчев. „Още днес предлагам да се направи среща с ръководителите на четирите парламентарно представени групи и да ги питаме мислят ли нещо да свършат”.

„Някой хора не си дават сметка за какво иде реч. Ако на касата не ѝ се дадат допълнително около 200 милиона, болниците ще връщат хората, животоспасяващите операции също ще бъдат отлагани, лекарствата на онкоболни и всички останали ще бъдат спрени от септември”, заяви Пламен Димитров.

По думите му в България е имало 4 месеца на съживяване на икономиката, но в момента има спад. Димитров обвини за това както управляващите, така и опозицията, така и кандидатите да влязат в парламента.

„Даваме си сметка, че може да се наложи крайна реакция. Обмисляме я каква да е”, заяви Константин Тренчев.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.