iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще санират 36 блока в Перник с европейски средства

Ще санират 36 блока в Перник с европейски средства 12_1450687205

36 жилищни блока са подготвени за саниране с европейски средства в община Перник. Това обяви кметът Вяра Церовска пред Общинския съвет в отговор на питане от Милан Миланов от групата на “Народен съюз -ВМРО-Патриотично обединение”. Съвсем скоро ще стартират процедурите за избор на фирми, които ще правят обновяването.

Преди това Миланов попита какво става с енергийната ефективност в общината. Големи хвалби се носеха от предишния кмет, че Перник е на челните места в страната по одобрени проекти, посочи той. В други градове обаче вече се откриват санирани сгради, а тук не е задвижена нито една процедура и се оказва, че сме на едно от последните места по санирани сгради с европейски средства, каза съветникът.

Нито сме на последно, нито сме на първо място, гласеше отговорът на кмета Вяра Церовска, която уточни, че в Благоевград са санирани два блока. Убедена съм, че първите обновени блокове в Перник ще се активизират гражданите да се обединят и да кандидатстват, каза още тя.

От 1 януари 2016 г. по оперативна програма “Регионално развитие” /ОПРР/ ще могат да кандидатстват за безвъзмездно саниране на жилищни блокове, които имат под 36 апартамента. Ще бъдат допускани и тухлени сгради, които са проектирани преди 1999 г.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.