iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще ремонтират зала “Дружба” и стадион „Звезда” в Димова махала

Ще ремонтират зала “Дружба” и стадион „Звезда” в Димова махала  04_1398321442

Ще ремонтират зала “Дружба” и стадион „Звезда” в Димова махала в Перник. За това ще бъде похарчен милионът, който отпусна държавата за спортните обекти в Перник. Това беше гласувано единодушно от общинските съветници в Перник на сесията на ОбС.

Заради второто писмо от спортното министерство, пристигнало в последния работен ден преди празниците-17-ти април, бе наложена корекция в първоначалния вариант на решението, което трябваше да вземе Общинският съвет.

Съветниците гласуваха до 400 хил.лв. с ДДС да бъдат дадени за ремонт на спортна зала “Дружба” в това число и обновяване на залата по борба. Останалите средства ще бъдат похарчени за реновирането на стадион „Звезда” в Димова махала за нуждите на детско-юношеските школи по футбол в града, като парите за строително-ремонтните работи за двата обекта не трябва да надхвърлят сумата от 1 млн.лв., записаха в решението си общинските съветници.

Бившият вече председател на ОбС Владислав Караилиев попита кмета Янакиева дали парите, предвидени за игрището в Димова махала не са твърде много като даде пример с изграждането на подобни спортни терени в столицата, които струват около 300 хил.лв.

В отговор кмета Янакиева обясни, че общината има проект за ремонт на зала “Дружба”, разработен още преди 2 години, който е за 800 хил.лв. Сега обаче в писмото на спортното ведомство е посочена сума до 400 хил.лв., което означава, че вероятно парите няма да стигнат за ремонт на горния етаж на залата. За стадиона в Димова махала обаче няма разработен такъв проект. Поради краткия срок за подготвянето на документите, общината е наела фирма, която да остойности ремонтните дейности там. Служителите работили и в празничните дни, но към момента няма точна оценка на финансирането. Тепърва ще стане ясно дали ще има ремонт или реконструкция на игрището, обясни Янакиева.

„Разбирам желанието на мнозина с отпуснатите пари да се направи ремонт и на футболните съоръжения на стадион “Металург” в кв.Изток. Такава позиция обаче няма посочена в писмото на спортното министерство”, каза Янакиева.

Преди да вземат решението за разпределението на държавните пари за спорта, съветниците гласуваха прекратяването на концесията за стадиона в Димова махала с „Миньор 1919”. Сред посочените причини за това бяха, че концесионерите имат неразплатени вноски по договора и неизпълнен инвестиционен план.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.