iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще рекламираме България с 11 млн. лв. догодина

Ще рекламираме България с 11 млн. лв. догодина 11_1478930864

С 11 млн лв ще разполага догодина Министерството на туризма за реклама на страната. Това съобщи в Стара Загора министър Николина Ангелкова по време на среща с представители на бизнеса и студенти от Тракийския университет. Тя припомни, че през 2016 г. за целта са били използвани малко над 7,6 млн лв, което на фона на други държави е нищожно малко.Въпреки това отиващата си година ще бъде запомнена с 15 – процентов ръст на чуждестранните гости – 7 млн души и приходи от 4,7 млрд лв.

Ангелкова изрази надеждата си, че твърде скоро ще успеем да наложим идеята туристическият бизнес у нас да бъде целогодишен, а не само летен или зимен.

Основно ще се разчита на развитието на културно-историческия и спа-туризъм, заради което ще бъдат предприети и промени в нормативните документи. В края на ноември се очаква да стартира широка обществена дискусия за намаляне административната тежест за нискокатегорийните хотели. От 29 ноември София пък ще бъде домакин на световния конгрес на древните цивилизации и модерния туризъм,където се очакват над 800 делегати от 152 страни. Заявка за участие до момента са изпратили министрите на туризма на 25 държави култури, сред тях е и принцесата на кралство Йордания Дана, която е председател на Културния фонд за античното наследство на Петра, уточни министър Ангелкова.
.Партньор на форума е Си Ен Ен.До две седмици ще стане известна и програмата за международните журналистически турове, в които се очаква да се включат 240 журналисти от цял свят.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.