iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Ще разпръскват ваксини срещу бяс при хищниците

Ще разпръскват ваксини срещу бяс при хищниците

Над 1 милион ваксини срещу бяс при хищниците ще бъдат разпръснати през следващите две седмици. Това съобщават от Агенцията по храните. Ветеринарите препоръчват на хората да не пипат ваксините, тъй като са опасни за здравето.

Ваксините ще бъдат разпръснати по въздух от 10 специално оборудвани самолета на територията на областите София, Перник, Кюстендил, Видин, Монтана, Враца, Велико Търново, Плевен, Добрич, Силистра, Варна, Русе, Разград, Пазарджик, Смолян и Благоевград. Ваксинални примамки няма да бъдат пускани на населените места и водоемите. И ако все пак хората попаднат на кубче ваксина е добре да не го пипат, а при нежелан контакт е наложителна консултация с лекар. Добре е домашните животни също да се държат затворени.

Ваксиналните примамки са с формата на малко кубче и са със специфична миризма, която привлича хищниците. Животните се ваксинират против бяс чрез изяждане на примамката. Ваксинацията е и част от програмата за изкореняване на заболяването бяс, която се одобрява и съфинансира от Европейската комисия.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

01-Юли-2018

01-Юли-2015

30-Юни-2015

01-Юли-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com